torek, 7. maj 2013

Zavod ŽIV!M - Kdo smo?

V novembru 2011 je zaživel Zavod ŽIV!M, ki deluje na področju ozaveščanja in detabuizacije nerojenega človeškega življenja, umetne prekinitve nosečnosti in post-abortivnega sindroma. Pomagamo staršem, ki so že opravili splav in tistim, ki se še odločajo, da bi spoznali, da obstajajo boljše rešitve kot splav in bi se odločili ZA življenje.

V kratkem času našega delovanja pa smo izvedli že več projektov. Aprila 2012 nas je obiskala dr. Ligaya A. Acosta, regionalna predstavnica za Azijo in Oceanijo organizacije HLI (Human Life International), največje in najstarejše organizacije ZA življenje na svetu. Spregovorila nam je o kulturi življenja in kulturi smrti. Njen govor lahko preberete tu: http://blogzivim.blogspot.com/2012/08/tokrat-objavljam-prvi-del-pretipkanega.html

Konec leta 2012 smo zakupili pravice za predvajanje filma Oktobrski otrok (http://www.facebook.com/pages/Oktobrski-otrok/329649273815534?ref=ts&fref=ts).
Film Oktobrski otrok, ki je navdihnjen po resnični zgodbi, je zgodba o 19-letni Hannah. Kljub svoji dinamični osebnosti se je Hannah vedno počutila izobčenko, vedno ji je nekaj manjkalo. Globoko v njej je bil zakoreninjen občutek, da nima pravice do obstoja. Najprej je doživela šok ob odkritju, da je posvojena, še bolj pa jo je pretreslo, ko je izvedela, da ji tega niso povedali zato, ker je preživela neuspešen poizkus splava. Željna odgovorov se je z nekaterimi prijatelji odpravila na pot, da bi našla svojo biološko mamo. V iskanju odgovorov pa nepričakovano odkrije upanje, ljubezen in odpuščanje.
Film lahko naročite po e-pošti na zavod.zivim@gmail.com ali po telefonu na 068 12 95 85.

V letu 2013 smo gostili Joannesa Bucherja, evropskega regionalnega predstavnika organizacije HLI. V svojem štiridnevnem obisku se je srečal z novinarji, dijaki, škofi in ostalimi posvečenimi osebami, s politiki NSi in javnostjo v Lj, Kp in Mb. Več: http://www.youtube.com/watch?v=e3DkmCSCfR0

Prav tako v tem letu organiziramo izobraževanja za vse, ki jih zanima delovanje na področju ZA življenje.

Za vse informacije smo vam na voljo na zavod.zivim@gmail.com in po telefonu na 068 12 95 85.

Ni komentarjev:

Objavite komentar