nedelja, 26. avgust 2012

3. DEL


KONDOMI
Zdaj pa še nekaj o kondomih, ki sem jih promovirala 15 let svojega življenja. Če pogledam nazaj v tiste čase, me je sram. O svoji temni preteklosti vseeno govorim. V upanju, da vas lahko nagovorim, da se šlovek zares lahko spremeni in spreobrne po Božji milosti. Če so naša srca rdeča kot škrlat, lahko postanejo bela kot sneg. Na podlagi mnogih raziskav, ki so bile narejene v laboratorijih, imajo kondomi mnogo lukenj. Če pogledamo skozi elektromikroskop, je površina kondoma kot bi gledal kraterje na luni. Mnoge luknje v kondomu so dovolj velike, da gre skozi moška spolna celica. Med vsemi kontracepcijskimi sredstvi je kondom tisti, ki največkrat zataji. 15 - 35% neželenih nosečnosti se zgodi z uporabo kondomov. Kondome promovirajo celo za preprečevanje AIDS-a. Virus HIV je 450-krat manjši od moške semenčice. Z drugimi besedami: če vas kondomi ne morejo obvarovati pred neželeno nosečnostjo, kako vas bodo obvarovali pred AIDS-om? 




KONDOM IN NAJSTNIŠKA NOSEČNOST
Po treh letih uporabe kondomov v srednji šoli v Koloradu se je nosečnost povečala na 31 % nad nacionalnim povprečjem. V lanskem letu je na tej šoli zanosilo 76 deklet, v letošnjem pa 100 deklet. V ZDA v Arkansasu je bila med leti 1987 do 1992 velika promocija uporabe kondomov. Najstniška nosečnost je porasla za 17%, število obolelih za sifilisom za 130%, število okuženih z virusom HIV za 150%.
Poleg tega v kondom ne oblečemo celih moških spolnih organov. Humana papiloma virus ter virus herpes simplex ne najdemo samo ne penisu ampak tudi na vseh ostalih delih moških spolnih organov. Tudi z uporabo 100 kondomov naenkrat takolahko dobiš spolno prenosljivo bolezen.
Največji razlog, zakaj kodomi niso uspešni niso luknjice, ampak je to, da lahko poči ali se sname. Pri spolni zružitvi gre za stalno gibanje, tu se lahko zgodi tudi poškodba. 52% udeležencev ene od britanskih raziskav pravi, da je med njihovim spolnim dejanjem prišlo do tega, da je kondom počil ali se je snel.
Milijoni in milijoni kondomov so na trgu, pa se število obolelih za spolno prenosljivimi boleznimi še vedno povečuje. Na Tajskem so uvedli program „100% uporaba kondomov“. V tem času so imeli na Tajskem samo 112 obolelih, na Filipinih pa smo jih imeli 128. Šlo je za 2 različni strategiji. Na Filipinih, ki so katoliški, je bila strategija vzdržnost pred poroko in zvestoba v zakonu. Kaj je bil rezultat? Leta 1987, ko so na Tajskem uvedli 100% uporabo kodomov, je bilo 112 primerov HIV pozitivnih, zdaj je 1 300 000 obolelih. Na Filipinih imamo le okrog 5000 HIV pozitivnih, večna od njih je delavcev iz tujine.
Dejstvo je, da večja kot uporaba kondomov po svetu, več je HIV pozitivnih in AIDS-a. Seveda oni vedo, da kondomi niso učinkoviti, a to delajo, ker gre za industrijo, vredno miljarde in miljarde dolarjev. Kondoma ne morete ponovno uporabit, kupiti jih morate vedno znova. Kot je rekla dr. Helen Singer-Kaplan:  „Računati na kondome je kot bi flirtal s smrtjo.“ Kaj se bo zgodilo s tistimi, ki so zvesti uporabi kondoma? To je dokazljivo in dokazano.



KONTRACEPCIJSKE TABLETKE IN HORMONSKA KONTRACEPCIJA
Če upoštevamo izsledke veliko raziskav, vidimo, da povzroča hormonska kontracepcija več kot 60 različnih stranskih učinkov:
·         visok krvni tlak
·         povečana nevarnost za infarkt
·         rak na dojki ali na spolovilih
·         osteoporoza
·         poslabšanje vida in slepota
·         neplodnost
·         prirojene napake ob rojstvu otroka
·         vedenjske motnje
·         pomanjkanje in izguba želje po spolnosti
·         itd.
Pravijo nam, naj uporabljamo kontracepcijska sredstva, da bomo imeli varno in užitka polno spolno življenje. Če je temu res tako, zakaj potem dežele, ki imajo največjo uporabo kontracepcijskih sredstev, doživljajo največ ločitev? Ljudje se ne zavedajo, da postajajo žene razdražljive in ne želijo imeti več spolnih odnosov z možem zaradi vnašanja hormonov v svoje telo. Izsledki raziskave iz leta 2010 o vplivu hormonske kontracepcije na ženske možgane pravijo, da tabletke žensko spreminjajo in postaja druga oseba. Izgublja željo po spolnosti, postaja muhasta, depresivna.
Raziskava, ki jo je opravil dr. Goldstein iz univerze v Massachussetsu, pravi da imajo žene, ki jemljejo tabletke, zelo visok nivo kemikalij, ki preprečujejo delovanje testosterona v njihovem telesu. Testosteron pa je v ženi tisti hormon, ki jo spodbuja k spolnosti. Zato je imel Janez Pavel 2. v svoji encikliki Humane vitae prav, da uporaba kontracepcijskih sredstev uničuje zakonsko življenje.
29. julija 2005 je Mednarodna agencija za raziskovanje raka (IARC), ki je del Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) v izsledkih razsikave objavila, da tabletke, ki vsebujejo estrogen in progesteron, povzročajo raka. Raziskavo je opravljalo 21 znanstvenikov iz 8 držav in je bila objavljena v zdravstvenem časopisu. Pravi, da je pri ženskah, ki jemljejo tabletke, povečana nevarnost za raka na dojki, spolovilih in jetrih. Najbolj ogrožene so najstnice in mlajše ženske.
Raziskavo je leta 2011 potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Glede tega je veliko raziskav, ki bi jih lahko navedla.
Tovrstna kontracepcijska sredstva delujejo na treh ravneh:
·         Izključijo delovanje hipofize v ženskih možganih. Ta uravnava hormone, ki povzročijo, da se jajčece sprosti. Brez jajčeca pa ženska ne more zanositi. Vedeti morate, da je prav hipofiza možganski center našega telesa. Ves čas, ko ženska jemlje kontracepcijo, je ta komunikacijski center v njenem telesu zaprt. Zato se v ženski zgodi toliko stranskih učinkov.
·         Zgosti sluz v ženinih rodilih. Ta zapre maternični vrat in prepreči, da bi spermiji vstopili. Brez spermijev ženska ne more zanositi.
·         Je abortivno sredstvo, ki ubije tvojega otroka. V navodilih za uporabo tabletk jasno piše, da povzročajo stanjšanje maternične stene in s tem preprečijo ugnezditev oplojenega jajčeca v maternico. Ker pa so to znanstveni pojmi, ki jih ne razumete, si mislite, da je s tem vse v redu.


Pri ženskah, ki ne uporabljajo tabletk, izgleda maternična stena kot podvodni svet, kjer je polno koralnih grebenov in podvodnih rastlin in kjer je v morju veliko koral, tam ponavadi ribe izležejo svoja jajčeca.
Bog je v vsej svoji modrosti ustvaril žensko maternico čudovito zdravo. Zakaj? Ker bo iz te maternice otrok, ki bo tam bival 9 mesecev, prejemal hrano. Kaj če uporabljate pri ribarjenju dinamit in z njim uničite notranji ustroj v morju? Ali bodo ribe še vedno hodile tja gnezdit? Ne bodo. Podobno se dogaja v ženskem telesu. Če uporabljate tabletke, bo čudovita in zdrava notranjost maternice postala kot suha in pusta puščava in v njej se novo ustvarjen dojenček ne more ugnezditi.
Naj še naprej razložim. Srečanje med jajčecem in semenčecem se zgodi v jacevodu. Po trenutku spočetja potuje na novo spočeti otrok 3 - 7 dni, dokler končno ne najde mesta za ugnezditev v maternici.
Če bi lahko otrok ženske, ki jemlje tabletke govoril, bi rekel: „Mama, kako naj se namestim na tem mestu? Saj je kot drsalnica, nikjer se ne morem ustaviti!“ Zato takšen otrok umre in je abortiran. Na podlagi raziskav lahko ženska, ki jemlje tabletke, ubije 2 - 5 otrok na leto.

SPIRALA
Veste, kaj je to? Narejeno je iz plastike, ki je ovita z bakreno žico, v obliki črke T. Poglejte mojo dlan. Če je ta miza hrapava in podrgnem po njej, bom dobila zelo majhne trske, ki jih bom težko odstranila. Kaj se zgodi, če jih ne moreš odstraniti? Prišlo bo do infekcije in dlan se bo zagnojila. Kaj se zgodi z 10 cm velikim T-jem, ki je v vaši maternici? Zagotovo lahko pride do veliko infekcij. Veliko žensk je že umrlo zaradi uporabe spirale. V mnogih deželah so jo že prepovedali.
Kljub spirali lahko spermiji vstopijo v rodila in oplodijo jajčece ter ženska lahko zanosi. Ko otrok pride v maternico, kjer bi se rad ugnezdil, se ne more. Otrok seveda umre. Raziskave pravijo, da lahko žena, ki uporablja spiralo, ubije 2 – 10 otrok na leto. 



Podobno je z vsemi kontracepcijskimi sredstvi, ki jih vstavimo v telo. Kot vidimo, gre za veliko stranskih učinkov. Tudi sterilizacija in vazektomija imata stranske učinke. Obstaja kakšna alternativa?
Če imate tehtne razloge, da ta trenutek ne bi imeli otrok, lahko zakonca začneta z naravno metodo urejanja rojstev, s tem mislim na Billingsovo ali simpto-termalno metodo. Je 99% uspešna in popolnoma brez stranskih učinkov. Je čudovita. Bog jo je položil v naša telesa. Vse kar morate storiti je, da spremljate ciklus v ženskem telesu in plodne dni. Lahko vam celo povem, kako na ta način dobiti fantka ali deklico.
Mladim ljudem, ki ste tu, bi rada sporočila, da prava ljubezen počaka na zakon. Če vam fant ali punca pravi, da ji morate dokazati ljubezen s tem, da imate z njim/njo spolne odnose, mu/ji poglejte v oči in povejte, da laže. Če vas oseba res ljubi, bo pripravljena počakati do poroke. Ker ste vi vredni tega čakanja. V mnogih deželah, ki sem jih doslej obiskala, sem srečala mlade ljudi, ki so se zaprisegli vzdržnosti. 


Tisti, ki delate v zdravstvu, nesite domov sporočilo: Vi ste stražarji in služabniki človeškega življenja. Zdravstveni strokovnjaki naj bodo tisti, ki bodo posebej odgovorni za človeško življenje, ne pa za kulturo smrti.
Za tiste, ki so v vladnih službah in zakonodaji naj povem, kaj je rekel naš ljubljeni papež Janez Pavel 2.: „Prizadevajte si za to, da boste pomnožili kruh, da ga bo dovolj na mizah človeštva, ne pa da v nesmiselni skrbi za umetno urejanje rojstev zmanjšujete število gostov na tem banketu življenja.“
Dragi Slovenci in Evropejci: če boste še naprej splavljali svoje otroke in nadaljevali z uporabo kontracepcije, v Evropi kmalu ne bo več Evropejcev, v Sloveniji ne več Slovencev. Kajti prihodnost pripada tistim, ki so zvesti Božjim zakonom. Skupni imenovalec si ti, ti, ti in vi vsi skupaj.

1 komentar:

  1. Kar je proti nerojenemu življenju, očitno uničuje življenje oz. mu škoduje na vseh ravneh. Torej moramo delati na tem, da bi posotpoma, kot se je to delalo s tobačnimi izdelki, azbestom itn., prepričevali vedno več ljudi, vključno z odločevalci, da omenjena kontracepcijska sredstva uničujejo.

    Zlasti mi je pa všeč misel bl. Janeza Pavla II. o tem, da je treba poskrbeti, da bo za vse povabljene na gostiji življenja dovolj hrane, ne pa, da pobijamo goste.

    OdgovoriIzbriši