ponedeljek, 9. julij 2012

2. teden, 2. objava :)

Tokratna objava je o Gianni Jessen, dekletu, ki je preživela svoj splav. Njen govor je iz Avstalskega parlamenta na predvečer odločanja o najbolj ekstremnem zakonu o splavu na svetu. Video je v dveh delih. Mnogi ste ga že videli, a tudi tistim priporočam ponovni ogled, ker je ob vsakem glednju nekaj novega, vsakič ga lahko čutimo in razumemo različno, ob njem dosežemo nova spoznanja.


http://www.youtube.com/watch?v=-eg-qIyVz_g

http://www.youtube.com/watch?v=gfzElgf6YHg

Naslednji video pa govori o tem, kako so ta grozljivi zakon o splavu naslednji dan v parlamentu sprejeli z veliko večino. Naj nam bo to v opomin, da tudi z resnico včasih ne moremo preprečiti kulturi smrti, da bi se širila, da sta včasih denar in oblast slajša kot življenje. A to nam ne sme vzeti poguma! Včasih kakšno bitko izgubimo, drugič spet dobimo. A končna zmaga je zmaga resnice in pravice. Pogum!

http://www.youtube.com/watch?v=iYy9a2TM1AU

1 komentar:

  1. Faraon je imel načrt, kako uničiti Hebrejce: pomoriti vse moške prvorojence. Toda dovolj je bilo, da je preživel eden: Mojzes. Res je, v Viktoriji so sprejeli tak zakon. Toda z močnim globalnim pritiskom pro-liferske civilne družbe je mogoče tudi totalitarne režime, kakršen je Kitajska, pripraviti do tega, da vsaj priznajo, da "nekaj ni v redu". Morda je mogoče tako narediti tudi z Avstralijo? Res je, da njenega pretresljivega pričevanja poslanci niso upoštevali. Sicer pa: če nas daje občutek nemoči, se spomnimo, da lahko takoj nekaj naredimo: molimo. Brez molitve namreč ni rešitve, kot pravi pregovor. Z molitvijo in postom se začne delo. Molitev pa je, to je povedala tudi Devica Marija v Fatimi, izredno močno sredstvo, s katerim je mogoče spreminjati tok človeške zgodovine in končati vojne. Najprej molitev, potem pa akcija.

    OdgovoriIzbriši